Teknisk information

Kylvattenpumpar i metallbearbetningen

Bore i metalPå den här sidan ger vi dig grundläggande information om kylvätska och köldmediepumpar inom industriell och manuell metallbearbetning. Den som någonsin har försökt borra ett hål i ett vanligt ST37 plattstål med den lokala hobbyborraren, eventuellt göra det bra HSS-borrljuset, kommer förmodligen att förstå att stora mängder termisk energi är involverade i bearbetning av metalldelar.

Naturligtvis gäller det som gäller i den lokala verkstaden i mindre skala även arbetsprocesser i större dimensioner. Utan adekvat smörjmedel för köldmedium eller kylmedel är behandling av de flesta metaller, och särskilt stål, knappast möjlig, särskilt när det gäller professionella industriella tillverkningsprocesser.

Artiklar om skärvätskor och kylvätskepumpar

Kylvattenpumpar
En kylvattenpump levererar aktivt kylmedium i ett öppet eller stängt system. Kylmedelspumpar används vanligtvis där höga nivåer av termisk energi måste spridas… [ läs mer ]

Skärvätskor – En liten utflykt i metallbearbetningen
“Där plan skärs, chips” säger ett ordspråk, som snarare tillskrivs trä snarare än till metallbearbetningsindustrin. Men vad som gäller för trä gäller också metall …[ läs mer ]

Teknisk information om våra kylvattenpumpar

Här hittar du datablad för våra pumpar samt dimensioner och designritningar.

Om du har frågor om rätt pumptyp för ditt maskinverktyg, eller om du behöver ytterligare teknisk information eller hjälp med installationen, ring vår hotline på +45 7020 2047. Se dokumentet Mapping Pump Machine vid behov. Du är också välkommen att skicka dina frågor till oss via e-post – Vi ser fram emot din förfrågan!