Kylvattenpump SAP PA-70

 229,00

motordriven kylvattenpump för industriellt bruk

Artikelnr: 6130 Kategori:

Beskrivning

Kylvattenpump SAP PA-70

Du hittar lämpliga tillbehör till denna pump i vår onlinebutik. PA-70 liknar PA-35, men den kan leverera ungefär dubbelt så mycket vätska, så den är lämplig för uppgifter där PA-35 är för liten. Det är lämpligt för maskiner som kräver mycket kylvatten, såsom ytslipmaskiner, stora svarvar och fräsmaskiner, glasbearbetningsmaskiner och mindre ofta stora bandsågar.

PA-70 är konstruerad för industriellt bruk och kännetecknas av robusthet och livslängd.

Pumpe_SAP_PA-70_masseKapacitet och lyfthöjd

Figur 1 visar maximal effekt i förhållande till lyfthöjd for pumperne PA-70 och PA-70M. Observera att den valfria enfasvarianten (typ “PA-70M”) ger cirka 10% mindre.

Tekniska data

Figur 2 informerar i kolumn ”B” om längden på dykröret som ska beaktas under beställningen, se även figur 3.

Installation och elektrisk anslutning

Montera pumpen på tanken som visas i figur 5. Pumphuvudet som innehåller elmotorn får inte komma i kontakt med kylvätskan. Figur 6 visar pumpens elektriska anslutning i stjärna- eller deltaanslutning. Som ett alternativ till denna standard kan vi konvertera 230 V-pumpen på begäran utan extra kostnad. Observera att ca. 10% av pumpens effekt går förlorad.

Tekniska egenskaper

PA-70 är en motordriven dränkbar pump för industriellt bruk, främst inom metallbearbetning. Den är ansluten till 400 V (trefasström, alternativt enfasdrift i PA-70M-versionen) och uppfyller kraven i IP 54.

Huset är tillverkat av extruderat aluminium. syrafast plast enligt följande standarder: VDE 0730 och UL 94. Pumpaxeln är tillverkad av V-2A stål, lagren är från NSK, extremt slitstark och vibrationsdämpad monterad i halvstyva skal, vilket resulterar i en nästan vibrationsfri drift.

Tips och ytterligare information

  • PA-70-pumpen är motståndskraftig mot partikelformiga föroreningar (till exempel förorenat vatten) liksom alla kemiska föreningar som vanligtvis finns i kylmedel.
  • Pumpen kan vridas på utloppssidan upp till 80%, vilket möjliggör en optimal justering av vätskevolymen.
  • Pumpinloppsanslutningen är kompatibel med Quick-Fit-kopplingar.
  • På kundens begäran kan vi tillverka PA-70 för alla nätspänningar.


 ladda ner denna produktinformation som PDF

Ytterligare information

Insticklängd

85 mm, 120 mm, 150 mm, 180 mm, 200 mm, 250 mm, 300 mm

Driftspänning

230 V, 400 v