Kylvattenpump SAP ES-P

 206,00

motordriven kylvattenpump för industriellt bruk

Artikelnr: 6100 Kategori:

Beskrivning

Kylvattenpump SAP ES-P

Du hittar lämpliga tillbehör till denna pump i vår onlinebutik. ES-P-pumpen drivs med 230 V och är konstruerad för att vara helt nedsänkt i kylvätskan. Det används där mindre mängder kylmedel krävs, t.ex. mindre bandsågar och pelarborrar (jämför PA-35). Pumpen uppfyller IPx8-kraven och är konstruerad för industriellt bruk. Pumpen levereras med en 2 m kraftkabel.

Kapacitet och lyfthöjd

 

Figur 1 visar maximal effekt i förhållande till lyfthöjd.

 

Tekniska data

Figur 2 informerar om pumpens dimensioner, se även figur 3.

Installation och elektrisk anslutning

Pumpen installeras i tanken så att den stängs helt av kylvätskan. Eftersom det är en 230 V AC / 50 Hz enfasmotor ansluts den elektriska kabeln med endast två ledningar (fas och noll). Innan du ansluter pumpen, kontrollera att strömförsörjningen uppfyller dessa specifikationer. Om du behöver teknisk support, vänligen kontakta oss på +45 7020 2047.

Tekniska egenskaper

ES-P är en motordriven kylvattenpump för industriellt bruk, främst inom metallbearbetning. Den är konstruerad för att vara helt nedsänkt i kylvätskan och ansluten till 230 V. ES-P har en konserverad hartsförseglad motor samt emaljisolerade lindningar och uppfyller kraven i skyddsklass IPx8.

Huset är tillverkat av syrafast plast enligt följande standarder: VDE 0730 och UL 94. Pumpaxeln är tillverkad i rostfritt stål (AISI 420), lagren är självsmörjande, extremt hållbara och vibrationsdämpade monterade i halvstyva skal, vilket resulterar i en nästan vibrationsfri drift. Pumpen är utrustad med ett låsfilter, kylvattenuttaget kan vridas 360 °.

Tips och ytterligare information

  • Pumpen ES är motståndskraftig mot partikelformiga föroreningar (till exempel förorenat vatten) samt alla kemiska föreningar som vanligen finns i kylmedel.
  • Pumpen kan vridas på utloppssidan upp till 80%, vilket möjliggör en optimal justering av vätskevolymen.
  • Pumpinloppsanslutningen är kompatibel med Quick-Fit-kopplingar.
  • På kundens begäran kan vi tillverka ES för alla nätspänningar.


ladda ner denna produktinformation som PDF

Ytterligare information

Driftspänning

230 V (standard), 48 V AC, 24 V AC